Masak Ayam Kuah Hitam / Dari Dapur MaDiHaA: Sos Kentang Putar / Resepi ni jadi sedap dengan cukup rasa, dan ada bahang pedas dek lada hitam.

Masak Ayam Kuah Hitam / Dari Dapur MaDiHaA: Sos Kentang Putar / Resepi ni jadi sedap dengan cukup rasa, dan ada bahang pedas dek lada hitam.. Ayam masak hitam adalah sejenis masakan menggunakan ayam dan yang digoreng kemudian di gaul bersama sos kicap. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Ayam ni memang favorite semua orang . Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Walaupun resepi yang mirip masakan kicap yang .

5) tambahkan sedikit air (1/2cawan) tutup tudung periuk & biar hingga mendidih. Masukkan bawang besar, tumis sehingga nampak layu dan masukkan serbuk jintan manis dan jintan putih. Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Tuangkan kicap manis sehingga kuah menjadi hitam , gaulkam ia dan biarkan . Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata.

Daging Masak Hitam Berempah Utara | EnyAbdullah.Com
Daging Masak Hitam Berempah Utara | EnyAbdullah.Com from c8.staticflickr.com
Masukkan bawang besar, tumis sehingga nampak layu dan masukkan serbuk jintan manis dan jintan putih. Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata. Masukkan tomato puree, sos tomato maggi®, kicap manis, kicap pekat, air, gula melaka dan sos tiram maggi®. Tudung kuali dan masak sehingga ayam ¾ empuk. Ayam ni memang favorite semua orang . Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka.

Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka.

Gaulkan sehingga sebati dan masak. Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata. Tuangkan kicap manis sehingga kuah menjadi hitam , gaulkam ia dan biarkan . 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Dari ruang tamu dah boleh bau. Ayam masak hitam adalah sejenis masakan menggunakan ayam dan yang digoreng kemudian di gaul bersama sos kicap. Ayam ni memang favorite semua orang . Tumiskan ia sehingga cili masak. Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka. Tudung kuali dan masak sehingga ayam ¾ empuk. Masukkan tomato puree, sos tomato maggi®, kicap manis, kicap pekat, air, gula melaka dan sos tiram maggi®. 5) tambahkan sedikit air (1/2cawan) tutup tudung periuk & biar hingga mendidih.

Dari ruang tamu dah boleh bau. Ayam masak hitam adalah sejenis masakan menggunakan ayam dan yang digoreng kemudian di gaul bersama sos kicap. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Tudung kuali dan masak sehingga ayam ¾ empuk. Resepi ni jadi sedap dengan cukup rasa, dan ada bahang pedas dek lada hitam.

Resepi Kari Daging Versi Ala Mamak.. | Warna-warni Sains dan Masakan
Resepi Kari Daging Versi Ala Mamak.. | Warna-warni Sains dan Masakan from 4.bp.blogspot.com
5) tambahkan sedikit air (1/2cawan) tutup tudung periuk & biar hingga mendidih. Dari ruang tamu dah boleh bau. Masukkan tomato puree, sos tomato maggi®, kicap manis, kicap pekat, air, gula melaka dan sos tiram maggi®. Tuangkan kicap manis sehingga kuah menjadi hitam , gaulkam ia dan biarkan . Tudung kuali dan masak sehingga ayam ¾ empuk. Walaupun resepi yang mirip masakan kicap yang . Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka. Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata.

Tuangkan kicap manis sehingga kuah menjadi hitam , gaulkam ia dan biarkan .

Ayam masak hitam adalah sejenis masakan menggunakan ayam dan yang digoreng kemudian di gaul bersama sos kicap. Ayam ni memang favorite semua orang . Tumiskan ia sehingga cili masak. Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Dari ruang tamu dah boleh bau. Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata. Kuah kari kalau dinikmati begitu sahaja pun sudah sedap. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Resepi ni jadi sedap dengan cukup rasa, dan ada bahang pedas dek lada hitam. 5) tambahkan sedikit air (1/2cawan) tutup tudung periuk & biar hingga mendidih. Walaupun resepi yang mirip masakan kicap yang . 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Tudung kuali dan masak sehingga ayam ¾ empuk.

Tumiskan ia sehingga cili masak. Dari ruang tamu dah boleh bau. Tuangkan kicap manis sehingga kuah menjadi hitam , gaulkam ia dan biarkan . Masukkan bawang besar, tumis sehingga nampak layu dan masukkan serbuk jintan manis dan jintan putih. Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka.

Resepi Kari Daging Versi Ala Mamak.. | Warna-warni Sains dan Masakan
Resepi Kari Daging Versi Ala Mamak.. | Warna-warni Sains dan Masakan from 4.bp.blogspot.com
5) tambahkan sedikit air (1/2cawan) tutup tudung periuk & biar hingga mendidih. Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun . Kuah kari kalau dinikmati begitu sahaja pun sudah sedap. Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Tuangkan kicap manis sehingga kuah menjadi hitam , gaulkam ia dan biarkan . Ayam ni memang favorite semua orang . Masukkan bawang besar, tumis sehingga nampak layu dan masukkan serbuk jintan manis dan jintan putih. 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa.

Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata.

Masukkan tomato puree, sos tomato maggi®, kicap manis, kicap pekat, air, gula melaka dan sos tiram maggi®. Kuah kari kalau dinikmati begitu sahaja pun sudah sedap. Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka. Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Dari ruang tamu dah boleh bau. Gaulkan sehingga sebati dan masak. Tuangkan kicap manis sehingga kuah menjadi hitam , gaulkam ia dan biarkan . Ayam ni memang favorite semua orang . Masukkan bawang besar, tumis sehingga nampak layu dan masukkan serbuk jintan manis dan jintan putih. Tumiskan ia sehingga cili masak. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Tudung kuali dan masak sehingga ayam ¾ empuk.

LihatTutupKomentar